TM tanfolyam

hogyan tudok megtanulni transzcendálni?
induló TM tanfolyamok
(4 nap, napi kb. 2 óra):
  • feb. 22-23-24-25.
  • mar. 21-22-23-24.
  • ápr. 18-19-20-21.
jelentkezés illetve egyéni konzultáció időpont: 06-70-418-8565
Lakos antaé és Balogh Andrea TM-tanárok

 TM ismertető előadás - Balogh Andrea és Lakos Antal
február 13. csütörtök, 18:00 - 19.30
Pannon Kincstár Tanoda
Budapest, V.ker., Váci utca 47., 318-as terem

Nyugodt szívvel jelentkezz! Tudjuk, hogy bármi közbejöhet. Mobilt nem kötelező megadni. Csak az előadással kapcsolatos értesítésre használjuk.

Mindenki képes rá

A TM-et bárki meg tudja tanulni, kulturális, vallási vagy oktatási háttértől függetlenül. A TM tanfolyamon olyan, az idő próbáját kiállt módszereket használnunk, melyek lehetővé teszik az elme számára, hogy megtapasztalja saját igazi természetének beteljesítő állapotát.

Nincs szükség hosszas tanulási folyamatra, mert a folyamat természetes és intuitív. Gyakorlása könnyű,élvezetes és azonnali eredményeket ad.

A személyes oktatás fontossága

A TM technika gyakorlása mindenki számára ugyanúgy történk, mégis minden egyén egyedi, a tanulási folyamat ennek megfelelően egyénenként változó. Ezért szükséges a képzett TM oktató személyes útmutatása. Amikor a meditációt megfelelően sajátítjuk el, személyre szabottan, a folyamat természetesen és erőfeszítés nélkül alakul, és így teszünk szert a legjobb hatásokra.

Miután elsajátítottuk a technikát, bárhol gyakorolhatjuk saját magunk is. Ha a későbbiekben bármikor szükségét érzi a további tapasztalatok megbeszélésének, ezt a világ bármelyik TM központjában megteheti.

TM tanfolyam I. Blokk:
a technika elsajátítása

A Transzcendentális Meditációt Maharishi Mahesh Yogi által kiképzett TM-oktatók tanítják világszerte ugyanazon a módon, a következő hét lépésben (általában 4-5 egymást követő nap):

1. Ismertető előadás: A TM technika jóhatásainak és kutatási eredmények áttekintése. A kérdésekkel együtt ez általában kb. 1,5 óra. Ezek a szemináriumok díjtalanok és minden kötelezettség nélküliek.

2. Előkészítő előadás: További részletek a Transzcendentális Meditáció technika pontos működéséről, miben különbözik más meditációs technikáktól, hogyan sajátítjuk el és hogyan gyakoroljuk. Ez az alkalom a személyes oktatásra készít fel. Általában az előkészítő előadást az ismertető szeminárium estéjén szoktuk tartani. Időtartama kb. 45 perc.

3. Személyes beszélgetés: egyéni találkozó a TM oktatóddal. Ilyenkor lehetőség van személyesebb jellegű kérdések megbeszélésére is, amennyiben szükséges. Időtartama 10-15 perc.

A TM tanfolyam 7 lépése

1 Bevezető előadás Betekintés a TM lehetőségeibe 90 perc
2 Előkészítő előadás A TM mechanizmusa és eredete 45 perc
3 Személyes
beszélgetés
Beszélgetés a TM oktatóval 15 perc
   
Az 1-3. lépés, vagyis az ismertető és előkészítő előadás valamint a személyes beszélgetés gyakran ugyanazon az estén történik. Összesen kb. 2,5 óra
A 4-7. lépés alkotja magát a TM tanfolyamot. A személyes oktatás, illetve a három ellenőrző napot foglalja magában 4 egymást követő nap. Napi 1,5-2 órás elfoglaltság.
4 Személyes oktatás A TM-technika megtanulása 60 perc
5 Tapasztalatok értékelése és igazolása (1) A helyes gyakorlat igazolása 120 perc
6 Tapasztalatok értékelése és igazolása (2) A TM-technika jó hatásainak stabilizálása és működési mechanizmusának megértése 120 perc
7 Tapasztalatok értékelése és igazolása (3) A Transzcendentális Meditáció hatásainak megértése a magasabb tudatállapotok kifejlődéséhez 120 perc

TM tanfolyam II. blokk: 6 hónap utánkövetés (opcionális)

Az utánkövetésen a részvétel nem kötelező, de ajánlott. A 6 hónapos utánkövetést a tanfolyamdíj tartalmazza. A Transzcendentális Meditáció az I. blokk elvégzése után teljesen önállóan gyakorolható technika, ezért az utánkövetésen való részvétel már nem kötelező. Azonban a tapasztalatunk az, hogy a hatások jobbak, ha kihasználjuk az utánkövető programot.

Az első hat hónapban kéthetente/havonta ajánljuk az utánkövetésen való részvételt, hogy ellenőrizzük a TM technika gyakorlásának helyességét, valamint hogy további tudást szerezzünk a hatásokról.

Valójában az utánkövetés nem ér véget 6 hónap után sem, és világszerte elérhető bármely TM oktatónál illetve TM központban.

Tanfolyamdíj

A TM oktatása a világon mindenütt non-profit alapítványokon keresztül illetve non-profit alapítványok együttműködésével történik. A befolyt összegekből iskolaprojektek, speciális projektek (pl. magas stressz alatt dolgozó tűzoltók) és rászorulók kapnak támogatásokat, ösztöndíjakat és részletfizetési lehetőségeket.

A TM tanfolyam (6 hónapig tartó utánkövetést is magába foglaló) normál ára Magyarországon 100.000 Ft. A tanfolyamdíj függ a személyes körülményektől is (lásd ösztöndíjak és egyéb lehetőségek).

Alapítványi támogatás és egyéb lehetőségek

A kormányunk felelőssége, hogy ezt a tudást mindenki számára elérhetővé tegye, ugyanúgy, mint az alap egészségügyi ellátás esetében. A transzcendálás tapasztalata egy teljesen természetes folyamat és mindenkinek születési joga, hogy ezt megtapasztalja. A Transzcendentális Meditáció tanárai az elmúlt 40 évnyi munkájukkal a lehető legtöbb ember számára biztosították ezt a tudást.

Természetesen megértjük, hogy különböző anyagi háttérrel érkezünk el a TM tanfolyamhoz. Ezért szeretnénk mindenki számára elérhető közelségbe hozni a tanfolyamon való részvételt. Jelenleg a következő lehetőségek állnak rendelkezésre a tanfolyamdíj csökkentésre:

transzcenddálás, élj boldogan

1. Alapítványi támogatás, részletfizetés

Indokolt esetben alapítványi támogatás illetve részletfizetés is elérhető.

2. Céges támogatás

Ha saját céged van, talán el tudod számolni a TM oktatást. Ha alkalmazottként dolgozol, miért nem próbálod meg, hátha a céged támogatná vagy akár teljesen kifizetné a TM tanfolyam díját? Minden felvilágosult munkáltató nyitott olyan módszerekre, amelyek növelhetik a termelékenységet a cégnél. Elegendő bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy a TM pont ezt teszi.

Az alapítványunk jelenleg támogatást tud felajánlani azoknak, akik nem tudják megengedni a teljes ár kifizetését.

Érdeklődni telefonon: 06-70-418-8565. 

Jelentkezési lap: