Meditál a cégem

Munkaidőben, de nem annak rovására


Stresszcsökkentés és megnövekedett hatékonyság

Az USA-ban és a nyugati országokban számos példát találunk erre: cégek, amelyeknek akár több száz alkalmazottja is meditál. Munkaidőben, de nem annak rovására, mivel tudományos kutatások igazolták az így megnövekedett munkahatékonyságot, kreativitást és a dolgozók nagyobb elkötelezettségét. Magyarországon is megszületett az első példa: a Trans-Pack logisztikai vállalat vezetője úgy döntött, biztosítja munkatársai számára azt a lehetőséget, hogy elvégezzék a TM-tanfolyamot.

Mészáros Gábor, a Trans-Pack Logisztikai Kft. ügyvezetője:

Mészáros GáborA Trans-Pack egy jelenleg közel 130 főt foglalkoztató, belföldi gyűjtőfuvarozást végző cég. Hasonló elven működik, mint a posta: egy központi raktárba begyűjtik a napi fuvarozású árukat, majd ezeket kiszállítják a belföldi célállomásokra. Óriási mennyiségű, mintegy 2200-2800 raklapnyi árut mozgatnak naponta. Ezzel Magyarországon piacvezetőnek számítanak, Európában pedig a nyolc legnagyobb, hasonló profilú vállalat között foglalnak helyet.

Jól sejtem, hogy a logisztika egy rendkívül stresszes munkaterület?

A szállítmányozási munka gyakorlatilag állandó készültséget igényel. Hétfőn hajnali 2 órakor indul a hét, és szombaton délben áll meg a munka másfél napra. A sofőrjeink és a raktárosaink váltott műszakban, gyakorlatilag éjjel-nappal dolgoznak..

Állandóak a megoldandó problémák: a kocsi megsérül, árokba szalad, felborul, eltéved, nem érkezik meg időben stb. Egy fuvarszervező naponta 900-1000(!) telefonhívást bonyolít. Nekem volt olyan időszakom, amikor napi 9 óra volt a beszélgetési időm, vagyis több időt töltöttem telefonálással, mint a hivatalos napi munkaidő. De minden kollégámnak, minden munkaterületnek megvannak a maga sajátos kihívásai.

Miért döntöttél úgy, hogy bevezeted a TM-et a cégedbe?

Két éve tanultam meg a Transzcendentális Meditációt, és azóta tapasztalom a a saját életemre kifejtett jótékony hatásait. A cégnél nagyon jó csapatban dolgozom — a munkatársaimmal gyakorlatilag több időt töltök, mint a saját párommal… :) Emiatt úgy érzem, felelősséggel tartozom irántuk.

Gondolkoztam rajta, hogy vezetőként milyen értéket tudok nekik adni? Adhatok pénzt vagy jutalmat, de ezzel ténylegesen még nem tettem hozzá az életükhöz. A TM viszont egy olyan dolog, amellyel mindenki alapjaiban tudja megváltoztatni a saját életét. Mivel ezektől az emberektől rengeteg mindent kapok, igyekszem valamit vissza is adni nekik.

Saját magadon mit vettél észre azóta, amióta gyakorlod a TM-et?

Mészáros Gábor Lakos Antal TM tanárralRégebben nagyon sokat aggodalmaskodtam. Állandóan azon járt az eszem, vajon ki tudom-e fizetni a számlákat vagy nem, bejönnek-e a pénzek időben vagy nem stb. Hasonló profilú cégeket általában úgy alapítanak, hogy már létező cégeket, infrastruktúrát vásárolnak fel, és hívnak hozzá egy gyakorlott menedzsmentet. Én a nulláról indultam. Volt egy autóm, aminek én voltam a sofőrje, ezzel mentem el az ügyfelekhez, és a csillagokat is leígértem az égről. :)

A kollégáimmal együtt építettük fel ezt a rendszert, és mindenre nekünk kellett rájönnünk. Külső forrás nélkül növekedtünk, nem vontunk be idegen tőkét. Emiatt voltak nagyon nehéz időszakaink, többször táncoltunk borotvaélen. Amikor már jobban ment a cégnek, az aggodalmaskodás, amelyhez hozzászoktam, már gyakorlatilag automatizmussá vált. Ezt az állandó aggodalmaskodást sikerült letennem gyakorlatilag egyik napról a másikra a TM-mel.

„Könnyebben megy, ha egy kicsit visszább lépsz”

Céges szinten mit tapasztaltál azóta?

Amióta ez az óriási mentális zaj elcsitult bennem, sokkal tisztábban látok, és jobb döntéseket tudok hozni. Szinte hihetetlen, de azóta a cég elkezdett pályára állni! Észrevettem, hogy könnyebben oldódnak meg a dolgok körülöttem. Volt olyan probléma, amelyet már egy hónapja meg akartam oldani, és valaki egyszer csak megtalálta a megoldást. Könnyebben megy, ha egy kicsit visszább lépsz.

Illetve az is világossá vált, hogy mindig a fejétől bűzlik a hal. Ha vezetőként jobb kedved van, a körülötted lévő emberek is nyugodtabbak lesznek. Ha ideges vagy, körülötted is mindenki feszültté válik. Gyakorlatilag a saját állapotom tükröződik vissza a környezetemben.

Hogy történik a gyakorlatban a közös irodai meditáció?

Tartottunk a cégnél egy ismertető előadást a TM-ről, és akinek volt kedve, eljött, majd elvégezhette a tanfolyamot. Egyelőre még csak a felsővezetők, egy hét fős mag meditál. Minden délben találkozunk az irodámban, és 20 percet meditálunk együtt. Aztán mindenki megy vissza a dolgára — felfrissülten, tiszta fejjel.

Közben sikerült felépítenünk a saját raktárunkat, és ott szeretnék majd berendezni egy meditációs szobát. Akinek lesz kedve, csatlakozhat a közös meditációinkhoz!

Mészáros Gábor Lakos Antal TM tanárralA kollégáidon, illetve a céges eredményeken tapasztalsz-e változást, amióta többen TM-eztek a cégnél?

Egyelőre még csak három hónapról beszélünk, és ebben benne van egy nagyon sűrű decemberi időszak is. Így korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, de azt kétségkívül tapasztalom, hogy a kollégáim jóval nyugodtabbak, és a decemberi őrületet is könnyebben vészeltük át, mint eddig. Van olyan kollégám, aki rendkívül negatívan állt hozzá a dolgokhoz, és most alig lehet ráismerni, olyan higgadtan, megoldásra törekedve közelíti meg a problémákat.

De ezek csak az egyéni hatások. Idén szeretnék egy 10 pontból álló, teljesen objektív mérési skálát is összeállítani, amelyik konkrétan megmutatja a céges szintű eredményeket. Lesznek benne gazdasági, pénzügyi mutatók, illetve adatok az ügyfél-elégedettségről, a szállítási hatékonyság és pontosság változásáról. Azt gondolom, a számok önmagukért fognak beszélni.

„A kollégáim jóval nyugodtabbak”

Magyarországon úttörőnek számítotok ezen a területen. Milyen nehézségekkel szembesültetek a TM céges szintű bevezetése során, mire érdemes odafigyelni?

Fontos, hogy ne erőltessük: hagyjuk meg az emberek döntési szabadságát. A TM elsajátítása egy lehetőség. Például mi eredetileg 14-en tanultuk meg a TM-et, de jelenleg csak heten meditálunk rendszeresen. Viszont a jó az, hogy ez az eszköz már ott van mind a 14-ük kezében, függetlenül attól, hogy jelen pillanatban élnek-e ezzel a lehetőséggel vagy sem, így akkor kezdik újra a gyakorlást, amikor akarják.

Eleinte mindig én mentem körbe délben az irodában, hogy hívjam a kollégákat meditálni, de most már nem teszem. Senki se azért jöjjön el meditálni, mert a főnök szeretné, hanem azért, mert szükségét érzi. A TM-tanfolyam elvégzése mellett fontos még az utánkövetés is: az, hogy 2-3 hetente kijöjjön a TM-tanár, és mindenki feltehesse a kérdéseit, és hogy közösen megbeszélhessük a tapasztalatainkat. A cégvezető a TM-ben ne adjon tanácsokat! :)

Összességében úgy érzed, hogy a TM jó befektetés volt személy szerint Neked is és a cégednek is?

Számomra ez az elejétől kezdve egyértelmű volt!…

Az interjút készítette: Németh Lilla

Mészáros Gábor Németh Lilla